Βρετανή που πολεμούσε με τους Κούρδους σκοτώθηκε στο Αφρίν

Βρετανή που πολεμούσε με τους Κούρδους σκοτώθηκε στο Αφρίν

Μια Βρετανή που πολεμούσε με τις κουρδικές δυνάμεις σκοτώθηκε κατά την επίθεση που πραγματοποιεί η Τουρκία στο συριακό καντόνι Αφρίν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών.

Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στόχο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα και οι Σύροι σύμμαχοί της πριν από δύο μήνες, δήλωσε η Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ).

«Σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στη διάρκεια ενός τουρκικού βομβαρδισμού» στο μέτωπο, κοντά στην πόλη Αφρίν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η νεαρή γυναίκα ήταν 27 ετών.

«Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της.»

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου επίθεση στον κουρδικό θύλακα Αφρίν για να εκδιώξει από τα σύνορά της την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον θύλακα, μετά την κατάληψη χθες της πρωτεύουσάς του. Προωθήθηκαν ταχύτατα στην πόλη μετά την υποχώρηση των Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Άννα Κάμπελ είχε ενταχθεί στις YPJ τον Μάιο του 2017 και δεν είχε πάει στο μέτωπο μέχρι αυτό τον μήνα. Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν, «επέμεινε να σταλεί εκεί», διευκρίνισε η Αμπντάλα.

«Συζητήσαμε πολύ μαζί της αλλά μας έθεσε ενώπιον ενός τελεσιγράφου: ‘Η εγκαταλείπω την επανάσταση ή πηγαίνω στο Αφρίν», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Εκατοντάδες ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPJ και YPG στη Συρία, κυρίως κατά τις μάχες κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά την επίθεση εναντίον του Αφρίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter