Βρετανία: 31χρονος οροθετικός κατάφερε να γίνει πιλότος αεροσκάφους

Βρετανία: 31χρονος οροθετικός κατάφερε να γίνει πιλότος αεροσκάφους

Ένας Βρετανός οροθετικός κέρδισε το δικαίωμα να γίνει πιλότος αεροσκάφους, μετά από μακρά μάχη προκειμένου να αλλάξουν οι κανονισμοί της πολιτικής αεροπορίας που τον απέκλειαν.

Ο Τζέιμς Μπούσι πραγματοποίησε το Σάββατο την πρώτη πτήση του με τη σκωτσέζικη αεροπορική εταιρεία Loganair, που εδρεύει στη Γλασκόβη, πέντε χρόνια αφότου διαγνώστηκε με τον ιό HIV.

Ο 31χρονος άνδρας, που κατάγεται από την κεντρική Αγγλία, έδωσε μάχη με τις αρχές για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: το 2017 η Easyjet δεν τον έκανε δεκτό στο πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων επειδή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δεν του χορηγούσε το αναγκαίο ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είναι σε θέση να πετάει.

Σύμφωνα με την CAA, η Βρετανία ήταν υποχρεωμένη να τηρεί τους κανονισμούς που έχει θέσει η EASA, ο ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπορίας, που απαγορεύουν τη χορήγηση πιστοποιητικού στους οροθετικούς υποψηφίους πιλότους.

Απέναντι σε αυτήν την άρνηση, ο Μπούσι, εκτιμώντας ότι αυτός ο κανονισμός είναι μεροληπτικός –και με την υποστήριξη αρχικά μιας οργάνωσης και κατόπιν της ίδιας της κυβέρνησης της Σκωτίας– κατάφερε τελικά να πείσει τη CAA, που του χορήγησε το πολύτιμο έγγραφο.

Αφού πέρασε πολλούς μήνες ως εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης, ο Μπούσι, ο οποίος είχε μάθει να πιλοτάρει μικρά αεροσκάφη από την ηλικία των 15 ετών, έκανε το Σάββατο την πρώτη σόλο πτήση του, από τη Γλασκόβη στο Στόρνογουεϊ της βόρειας Σκωτίας.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο HIV έχει αλλάξει. Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει διακρίσεις» με βάση το αν είναι οροθετικός ή όχι, τόνισε ο ίδιος. «Δεν απαγορεύεται να εργάζονται οροθετικοί σε άλλους τομείς, δεν υπάρχει επομένως λόγος να διαφέρει η αεροπορία», σημείωσε εξάλλου ο γενικός διευθυντής της Loganair, τονίζοντας ότι πλέον η εταιρεία του έχει στο δυναμικό της άλλον έναν «εξαιρετικό πιλότο».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter