Bρετανία: 384 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Τι λένε οι ειδικοί για τον δείκτη αναπαραγωγής του Covid-19

Bρετανία: 384 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Τι λένε οι ειδικοί για τον δείκτη αναπαραγωγής του Covid-19

Ο αριθμός νέων θανάτων από κορονοϊό που ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο το υπουργείο Υγείας σε όλους τους χώρους, είναι 384, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 33.998. Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε πτώση 13% στους νοσηλευόμενους. Χθες πραγματοποιήθηκαν 133.784 διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τον Ματ Χάνκοκ, η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και ο αριθμός θανάτων μειώνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να προχωρήσει στο τρίτο επίπεδο του συναγερμού για τον κορονοϊό.

Η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας, Τζένι Χάρις, δήλωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού υπολογίζεται αυτή τη στιγμή μεταξύ του 0,7 και του 1. Αναφέρθηκε στα στοιχεία του ONS ότι περίπου 148.000 άτομα στην Αγγλία υπολογίζεται ότι είχαν τον ιό κατά το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου, αριθμός που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο 0,27% του πληθυσμού της χώρας.

Η Χάρις σημείωσε ότι παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, ο αριθμός των νέων περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται, όπως επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι θάνατοι σε όλους τους χώρους. Τόνισε ακόμη ότι χρησιμοποιείται μόνο το 19% των κλινών στις μονάδες εντατικής.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter