Βρετανία: Ανακοίνωσε εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία

Βρετανία: Ανακοίνωσε εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία

Μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, ανακοινώθηκε η αναστολή των εξαγωγών όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το Λονδίνο θα: «επιτηρήσει πολύ προσεκτικά και συνεχόμενα τις εξαγωγές προς την Τουρκία», σχετικά με όπλα που «μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία. Η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τις ευθύνες της στον τομέα του ελέγχου της εξαγωγής εξοπλισμών».

«Όπως φοβόμαστε, η επίθεση στη Συρία έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», πρόσθεσε ο Ράαμπ, τονίζοντας ότι: «η επίθεση αυτή αποδυναμώνει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή και επιδεινώνει την ανθρωπιστική κατάσταση επί του πεδίου».

«Οι ενέργειες της Τουρκίας ωφελούν τον Άσαντ και τους Ρώσους»

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέκρινε την απόφαση της Τουρκίας να επέμβει στρατιωτικά στη βορειοανατολικά Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας και του Άσαντ. «Αυτές δεν είναι ενέργειες τις οποίες περιμέναμε από έναν σύμμαχο, είναι παράλογες, αντιπαραγωγικές και ωφελούν άμεσα τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ.Δεν μπορώ να φανταστώ μία κατάσταση όπου ένας τόσο στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ θα συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό προκαλεί ανησυχία όσον αφορά τα ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και όσον αφορά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές στους Τούρκους εταίρους και συμμάχους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν αυτή την εισβολή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter