Βρετανία: Άρχισαν τα προβλήματα με τον εμβολιασμό – «Μη κάνετε το εμβόλιο όσοι είστε αλλεργικοί»

Βρετανία: Άρχισαν τα προβλήματα με τον εμβολιασμό – «Μη κάνετε το εμβόλιο όσοι είστε αλλεργικοί»

Άτομα που έχουν ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων δεν πρέπει να λαμβάνουν τo εμβόλιο των Pfizer-/BioNTech προειδοποίησαν οι ρυθμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σοβαρή αυτή προειδοποίηση έρχεται αφότου δύο υγειονομικοί που το έκαναν την Τρίτη το εμβόλιο παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον εμβολιασμό έχουν ήδη ενημερωθεί. 

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) έδωσε προληπτικές συμβουλές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ότι όποιος είχε ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια δεν πρέπει να το κάνει.

Η Dr June Raine, επικεφαλής του Βρετανικού ΕΟΦ δήλωσε: «Το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες».

Πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι εμβολιάστηκαν σε 70 κέντρα νοσοκομείων στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter