Βρετανία: Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν στους Εργατικούς

Βρετανία: Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν στους Εργατικούς

Η Έμιλι Θόρνμπερι ανακοίνωσε και επισήμως την Τετάρτη την υποψηφιότητά της για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία. 

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν υπέστησαν «βαριά» ήττα στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία, με τους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον να διατηρούν το «τιμόνι» της πολιτικής ηγεσίας, αναγκάζοντας τον Κόρμπιν σε εκκίνηση των διαδικασιών για τη διαδοχή. του. Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κούρσα διαδοχής του Κόρμπιν ήρθε από την 59χρονη, Έμιλι Θόρνμπερι, υπεύθυνη για τον τομέα των Εξωτερικών.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο ισχύος εντός του κόμματος, ούσα στις τάξεις του από την ηλικία των 17 ετών. Έχει μεγαλώσει σε εργατική κατοικία και είναι πτυχιούχος της νομικής, με ειδίκευση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η 59χρονη Θόρνμπερι εκλέγεται βουλευτής στο βόρειο Λονδίνο από το 2005. Είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit και ζητούσε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει δηλώσει όμως ότι το βασικό ζήτημα για τον επόμενο ηγέτη του κόμματος δεν θα πρέπει να είναι η στάση του απέναντι στο Brexit αλλά ποιο θα είναι το σχέδιό του για να αντιμετωπίσει τον Μπόρις Τζόνσον.

Τα υπόλοιπα ονόματα που σκέφτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία των Εργατικών:

Ο Κιρ Στάρμερ, 57 ετών, αρμόδιος από το 2016 για το Brexit στο κόμμα των Εργατικών. Δήλωσε σήμερα ότι σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει την ηγεσία, προειδοποιώντας ότι οι Εργατικοί δεν θα πρέπει να στρέψουν την πλάτη στη «ριζοσπαστική» αριστερή ατζέντα του Κόρμπιν, παρά τη συντριπτική ήττα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Αυτοχαρακτηρίζεται «σοσιαλιστής» και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των κεντρώων Εργατικών και εκείνων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Είναι νομικός και υπήρξε εισαγγελέας πριν να στραφεί στην πολιτική. Το 2014 χρίστηκε ιππότης για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη δικαιοσύνη.

Η 40χρονη Ρεμπέκα ΛονγκΜπέιλι, υπεύθυνη για θέματα επιχειρήσεων και ενέργειας, στενή συνεργάτιδα του Κόρμπιν, θεωρείται από ορισμένους ως φυσική διάδοχός του. Προέρχεται από οικογένεια της εργατικής τάξης, καθώς ο πατέρας της ήταν εκφορτωτής στο Μάντσεστερ. Το γεγονός αυτό μπορεί να θεωρηθεί ατού ώστε να ανακτήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, διατηρώντας παράλληλα τη στήριξη των «Κορμπινιστών».

Η Λίζα Νάντι, επίσης 40 ετών, πρώην σκιώδης υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δήλωσε την Κυριακή ότι σκέφτεται και αυτή να θέσει υποψηφιότητα. Εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο την πόλη Βίγκαν από το 2010. Παραιτήθηκε από σκιώδης υπουργός το 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Κόρμπιν. «Είναι ανίκανος να σχηματίσει ένα ευρύ, σκιώδες υπουργικό συμβούλιο που θα βασίζεται στις καλύτερες αριστερές και δεξιές παραδόσεις του κινήματός μας», είχε δηλώσει την εποχή εκείνη.

Η Τζες Φίλιπς, 38 ετών, γνωστή για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά της, είχε επίσης διαφωνήσει με τη γραμμή του Κόρμπιν. Ήταν διευθύντρια καταφυγίων για γυναίκες που είχαν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας μέχρι το 2015, οπότε εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια του Μπέρμιγχαμ Γιάρντλεϊ, στην κεντρική Αγγλία.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter