Βρετανία: Αυξημένη αλλά «μόλις» 4,5% η ανεργία

Βρετανία: Αυξημένη αλλά «μόλις» 4,5% η ανεργία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,5% τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από τρία χρόνια, πριν ακόμα λήξει το ευρύ κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας της απασχόλησης.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν το ποσοστό της ανεργίας να αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό, στο 4,3% από το 4,1% για τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 153.000, πολύ περισσότερο από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για μείωση κατά 30.000, ενώ η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τις απώλειες σε επίπεδο απασχόλησης κατά τους προηγούμενους μήνες.

«Από την αρχή της πανδημίας υπήρξε σημαντική αύξηση σε αυτούς που είναι άνεργοι και αναζητούν απασχόληση, αλλά περισσότεροι άνθρωποι μάς δηλώνουν ότι δεν αναζητούν ενεργά δουλειά», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ONS.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ επανέλαβε σήμερα ότι η προτεραιότητά του παραμένει να επιβραδυνθούν οι αυξανόμενες απώλειες θέσεων εργασίας, αν και αντικαθιστά το πρόγραμμα του για την επιδότηση μισθών, ύψους 50 δισεκ. λιρών, που λήγει στο τέλος του μήνα, με ένα λιγότερο γενναιόδωρο σχέδιο. «Υπήρξα ειλικρινής με τον κόσμο από την αρχή ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε κάθε θέση εργασίας», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter