Βρετανία: Βυθίστηκε η στερλίνα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Βρετανία: Βυθίστηκε η στερλίνα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Βουτιά κατέγραψε η στερλίνα, ενώ ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 1% σήμερα, ύστερα από ένα σοκαριστικά κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που βύθισε τη Βρετανία σε πολιτικό χάος μερικές ημέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς η Βρετανία θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την ΕΕ και εάν κάποιο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, αρχικά οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση κατά 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Το βρετανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαπράγματευσής του στην Ασία πριν υποχωρήσει και πάλι σημαντικά σήμερα το πρωί. Στις 8:30 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα σημείωσε πτώση 1,5% στο 1,2753 δολάριο – έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως το 1,2693 δολάριο – και στις 87,78 πένες ανά ευρώ.

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν την ασφάλεια κρατικών τίτλων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 αναμένεται να υποχωρήσει κατά 1% στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter