Βρετανία: Δέκα μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

Βρετανία: Δέκα μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

Ο υφυπουργός Στέγασης Κιτ Μάλτχαουζ είναι ο δέκατος υποψήφιος που ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην κούρσα για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και υποσχέθηκε να φέρει νέες ιδέες, εκπροσωπώντας τη νέα και ταλαντούχα γενιά των βουλευτών των Τόρις.

Αντίθετα από άλλους συνυποψηφίους του, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αναζήτησης μίας ακόμη παράτασης του άρθρου 50 για το Brexit, πέραν της νέας προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου. «Μία παράταση θα ήταν πολύ δύσκολη, ποτέ δεν ψήφισα για μία παράταση στο κοινοβούλιο» είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

Το όνομα του υφυπουργού έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τον ρόλο του στην προσπάθεια προσέγγισης των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που υποστηρίζουν την παραμονή και την αποχώρηση, στο πλαίσιο του σχεδίου που ονομάστηκε «συμβιβασμός Μάλτχαουζ» (Malthouse Compromise) με στόχο να εξασφαλιστεί μία υποστήριξη στο κοινοβούλιο στο σχέδιο αποχώρησης της Τερέζα Μέι. Το σχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων την αντικατάσταση του backstop με «εναλλακτικές διευθετήσεις».

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Sun γράφει ότι ο αγώνας διαδοχής δεν μπορεί να στρέφεται γύρω από τα ίδια παλιά πρόσωπα, που είναι σημαδεμένα από συγκρούσεις που έχουν διαιρέσει το κόμμα των Τόρις εδώ και τρία χρόνια. «Πιστεύω ότι είμαι το νέο πρόσωπο με νέες, φρέσκιες ιδέες από μία νέα και ταλαντούχα γενιά», λέει και υποστηρίζει ότι με την ενότητα πρέπει να λήξει η παράλυση της Βρετανίας εξαιτίας του Brexit.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει δημόσια την υποψηφιότητά τους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ Μακβέι, ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ραμπ, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ, η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων ‘Αντρεα Λίντσομ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Επίσης τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζάβιντ.

Ο Γκοβ υποσχέθηκε ότι, εάν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος, θα προσφέρει μια σειρά από παραχωρήσεις στους ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν στη Βρετανία, οι οποίες θα αφορούν και το καθεστώς παραμονής τους. Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Brexit χρειάζεται ένα «αξιόπιστο σχέδιο» και ότι θα πει περισσότερα για τις προτάσεις του τις επόμενες μέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter