Βρετανία: Εισηγήσεις για πέντε ημέρες lockdown ανά ημέρα χαλάρωσης τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Εισηγήσεις για πέντε ημέρες lockdown ανά ημέρα χαλάρωσης τα Χριστούγεννα

Η Αγγλία θα χρειάζεται να επιβάλει πέντε επιπλέον ημέρες lockdown για _x000D_
κάθε μέρα χαλάρωσης των μέτρων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ώστε _x000D_
να επιτρέψει στους ανθρώπους να δουν τις οικογένειές τους τις μέρες των _x000D_
εορτών, προειδοποίησε σήμερα μια ανώτερη κυβερνητική σύμβουλος υγείας.

Η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας εθνικών λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η συμβουλή της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για έκτακτες ανάγκες θα σήμαινε δύο ημέρες αυστηρότερων περιορισμών.

Ωστόσο, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η κυβερνητική υπηρεσία αρμόδια για την αντιμετώπιση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία, διευκρίνισε αργότερα ότι η Χόπκινς έσφαλε σε όσα είπε και ότι «για κάθε μέρα χαλάρωσης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν πέντε ημέρες αυστηρότερων περιορισμών».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευτεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου μετά από ένα μήνα καθολικών απαγορεύσεων για να σταματήσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων που απειλεί το σύστημα υγείας.

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι ήλπιζε τα Χριστούγεννα να είναι εορταστούν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. Η κυβέρνηση εξετάζει κανόνες αποκλιμάκωσης του γενικού απαγορευτικού για τρεις έως πέντε ημέρες για να επιτραπούν οι οικογενειακές συναθροίσεις, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα The Sun.

Αυτό θα σήμαινε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 ημέρες περαιτέρω μέτρων περιορισμών για να περάσουν οι πολίτες της χώρες 5 ημέρες με μέλη των οικογενειών τους ή φίλους τους εκτός των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter