Βρετανία: Έλεγχο στην πώληση βρετανικών επιχειρήσεων σε ξένους επιθυμεί η Μέι

Βρετανία: Έλεγχο στην πώληση βρετανικών επιχειρήσεων σε ξένους επιθυμεί η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε σήμερα να καταστήσει δυσκολότερη την εξαγορά βρετανικών εταιριών από ξένες επιχειρήσεις και απείλησε να λάβει αυστηρά μέτρα για τις αυξανόμενες αποδοχές των διευθυντικών στελεχών καθώς παρουσίασε μια σειρά σχεδίων προκειμένου η κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερο λόγο στη λειτουργία των βρετανικών επιχειρήσεων.

Παρουσιάζοντας σήμερα τις προτάσεις του συντηρητικού κόμματος ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι δήλωσε επίσης πως θα διασφαλίσει ότι καμία ξένη εταιρία που θα εξαγοράζει βρετανικές υποδομές στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, άμυνας και ενέργειας δεν θα υπονομεύσει την ασφάλεια ή την παροχή βασικών υπηρεσιών.

Σε μια απόκλιση από τη λογική της ελεύθερης αγοράς που ακολουθούν οι Συντηρητικοί για δεκαετίες, η Μέι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν να διαδραματίσουν ρόλο στην εποπτεία του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανταμείβονται για τα ταλέντα και τις προσπάθειές τους αλλά η κοινή γνώμη δικαίως αισθάνεται ότι προσβάλλεται από τις αποδοχές των επικεφαλής κάποιων επιχειρήσεων», ανέφερε το Συντηρητικό κόμμα στο προεκλογικό του μανιφέστο.

Βάσει του σχεδίου αυτού, τα πακέτα αποδοχών υψηλόβαθμων στελεχών θα υπόκεινται στην αυστηρή ετήσια έγκριση των μετόχων μέσω ψηφοφορίας και οι εισηγμένες εταιρίες θα πρέπει να δημοσιοποιούν την ποσοστιαία σχέση των αποδοχών των διευθυντικών στελεχών προς τους μισθούς του ευρύτερου εργατικού δυναμικού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter