Βρετανία: Εμβόλιο και στα αγόρια για τον καρκίνο – Προβλέπουν πρόληψη 100 χιλιάδων περιπτώσεων

Βρετανία: Εμβόλιο και στα αγόρια για τον καρκίνο – Προβλέπουν πρόληψη 100 χιλιάδων περιπτώσεων

Τα επόμενα χρόνια θα προληφθούν στη Βρετανία περίπου 100.000 περιπτώσεις καρκίνου χάρη στην επέκταση του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) -που ευθύνεται για κάποιους καρκίνους στον τράχηλο, το στόμα, τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα- και στα αγόρια, ανακοίνωσαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

Ανακοινώνοντας την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού και στα αγόρια εκτός από τα κορίτσια ειδικοί του οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE) επεσήμαναν ότι χάρη στους εμβολιασμούς θα μπορέσουν να προληφθούν περίπου 64.000 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και σχεδόν 50.000 περιπτώσεις άλλων καρκίνων ως το 2058.

Αυτό θα συμβεί 50 χρόνια μετά την έναρξη στη Βρετανία του προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV στα κορίτσια, το οποίο ξεκίνησε το 2008.

Ο PHE επεσήμανε ότι τα αγόρια ηλικίας 12 με 13 ετών στη Βρετανία θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του ιού HPV από φέτος τον Σεπτέμβριο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι από το 2008, οπότε ξεκίνησε στη Βρετανία ο εμβολιασμός των κοριτσιών κατά του HPV, οι μολύνσεις από κάποιους βασικούς τύπους του ιού έχουν μειωθεί κατά 86% στις ηλικίες 16 με 21 ετών στην Αγγλία. Άλλη έρευνα που διεξήχθη στη Σκοτία έδειξε ότι το εμβόλιο μείωσε τις προκαρκινικές ασθένειες στις γυναίκες κατά έως και 71%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter