Βρετανία: Έξι επιστολές μακριά από την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Βρετανία: Έξι επιστολές μακριά από την πρόταση μομφής κατά της Μέι

Εξακολουθούν να υπολείπονται έξι επιστολές για να καταστεί δυνατή η έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή μιας πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sun.

Συνολικά 42 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι έχουν βεβαιώσει ότι υπέβαλαν επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού, έναντι των 48 που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, προσθέτει η Sun.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι 25 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν δηλώσει δημοσίως ότι υπέβαλαν τις επιστολές αυτές, ενώ άλλοι 17 έχουν δηλώσει εμπιστευτικά ότι έχουν αποστείλει τις επιστολές αυτές στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο οποίος συγκεντρώνει ανώνυμα τα ονόματα αυτών που έχουν υποβάλει επιστολές, βάσει του ρόλου του ως πρόεδρος της “Επιτροπής 1922” των Συντηρητικών.

Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτή μπορεί να κατατεθεί εάν ζητηθεί από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις- δηλαδή από 48 βουλευτές.

Αν συγκεντρωθούν οι 48 επιστολές που απαιτούνται, η διαδικασία θα γίνει άμεσα, ακόμη και μέσα σε μια μέρα ή και δύο, με τους παρατηρητές να προκρίνουν ως πιθανότερη ημέρα την Τρίτη.

Σε περίπτωση που οι αντάρτες συγκεντρώσουν τον αριθμό των 48 ψήφων, τότε η Μέι θα χρειαστεί 158 ψήφους από το κοινοβούλιο για να παραμείνει στη θέση της.

Σάιμον Κλαρκ: “Ημέρα της Κρίσεως η σημερινή για την Μέι”

Ημέρα της Κρίσεως είναι η σημερινή για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε ο “αντάρτης” βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Σάιμον Κλαρκ, την ώρα που πολλοί “αντάρτες” βουλευτές του κόμματός της καταβάλλουν προσπάθεια για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της λόγω της αντίθεσής τους στο σχέδιο συμφωνίας που σύναψε με την ΕΕ για την αποχώρηση της Βρετανίας.

“Πρόκειται απολύτως για μια μέρα κατά την οποία βρισκόμαστε απέναντι στην Ιστορία”, δήλωσε στο BBC ο Κλαρκ, προσθέτοντας ότι “η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελέσει το σημείο κατά το οποίο (…) αναλαμβάνουμε δράση”.

“Αν συνεχίσουμε με αυτό το σχέδιο απλώς δεν θα έχουμε κυβέρνηση, επειδή η σαφής απειλή που θέτει στην ακεραιότητα της ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι κάτι το οποίο οι συνάδελφοί μας στο DUP απλά δεν θα ανεχθούν”, δήλωσε επίσης στον ραδιοσταθμό του BBC.

Ο Κλαρκ, ο οποίος έχει υποβάλει επιστολή για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της Μέι, σημείωσε επίσης ότι κάθε ώρα και κάθε μέρα που η συμφωνία για το Brexit δεν απορρίπτεται είναι μια χαμένη μέρα για αξιόπιστες διαπραγματεύσεις.

“Μου είναι αρκετά σαφές ότι ο καπετάνιος οδηγεί το πλοίο στα βράχια”, κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter