Βρετανία: Φυλακή σε άνδρα που εκτόξευε απειλές θανάτου σε βουλευτές

Βρετανία: Φυλακή σε άνδρα που εκτόξευε απειλές θανάτου σε βουλευτές

Ένας 64χρονος Λονδρέζος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή παρενοχλούσε στο τηλέφωνο βουλευτές, τους οποίους κατηγορούσε ότι καθυστερούν ή θέλουν να εμποδίσουν το Brexit, ενώ τους απειλούσε με θάνατο.

Σύμφωνα με τη CPS, την υπηρεσία ποινικών διώξεων της Βρετανίας, ο Ρόμπερτ Βίντλερ προσπάθησε να επικοινωνήσει με έξι βουλευτές το διάστημα 8-24 Ιανουαρίου: τους έκανε συνολικά 19 τηλεφωνήματα, αφήνοντας 16 μηνύματα στους τηλεφωνητές τους, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις εκτόξευε απειλές θανάτου.

Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε τα τηλεφωνήματα και δήλωσε αθώος.

«Οι ενέργειές του ξεπέρασαν το δικαίωμα του να εκφράζει κανείς την άποψή του» επισήμανε η εισαγγελέας Σάρα Τζένινγκς, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι συνεργάτες των βουλευτών, που έχουν αναλάβει να ακούνε τα ηχητικά μηνύματα, «θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του και θεώρησαν τα σχόλιά του απειλές εναντίον των βουλευτών» συνέχισε η ίδια.

Σύμφωνα με τη CPS, για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Βίντλερ απειλούσε με άσκηση βίας τον συντηρητικό βουλευτή Ντόμινικ Γκριβ, στον όποιο άφησε εννέα ηχητικά μηνύματα, λέγοντάς του ότι γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμά του και τη διεύθυνση της οικίας του.

Απείλησε, επίσης, να σκοτώσει τον βουλευτή των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «προδότη», ενώ είχε πει στη συνάδελφό του των Συντηρητικών Νίκι Μόργκαν ότι «οι ημέρες της ήταν μετρημένες».

Μεταξύ των στόχων του βρίσκονταν οι βουλευτές Νικ Μπόλς (ανεξάρτητος), Μπάρι Γκάρντινερ (Εργατικό Κόμμα) και η Τζένι Τσάπμαν (των Εργατικών).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter