Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόστιμα – φωτιά για τους συμμετέχοντες σε πάρτι εν μέσω καραντίνας

Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόστιμα – φωτιά για τους συμμετέχοντες σε πάρτι εν μέσω καραντίνας

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συμμετέχοντες σε παράνομα πάρτι, στην Αγγλία που βρίσκεται σε καραντίνα, θα κινδυνεύουν με πρόστιμα που θα μπορούσαν να φθάσουν έως τις 6.400 λίρες (7.200 ευρώ), στην περίπτωση κατ’ εξακολούθηση παραβάσεων.

Περισσότεροι από 94.000 άνθρωποι, που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, έχουν πεθάνει στη Βρετανία, εκ των οποίων 1.290 τις τελευταίες 24 ώρες.

Αν και οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα καραντίνας, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, «μια μικρή μειοψηφία που αρνείται να κάνει ό,τι πρέπει», ανακοινώνοντας πως θα αυστηροποιήσει τις κυρώσεις.

«Την επόμενη εβδομάδα, θα εισαγάγουμε ένα νέο πρόστιμο ύψους 800 λιρών για τους συμμετέχοντες σε ιδιωτικές γιορτές, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε υποτροπή έως το μέγιστο ποσό των 6.400 λιρών», είπε η Πατέλ.

Τα πρόστιμα αυτά στοχοθετούν όσους συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων, εντός μιας κατοικίας.

«Μια τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά συνιστά σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία. Όχι μονάχα για τους παρόντες σε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά επίσης για τους αξιοθαύμαστους αστυνομικούς μας, που επεμβαίνουν για να βάλουν τέλος σε αυτές», σημείωσε η Πρίτι Πατέλ.

Η αστυνομία επέβαλε περισσότερα από 140 πρόστιμα συνολικού ύψους 39.000 λιρών για παραβιάσεις που συνδέονται με την καραντίνα, σε διάστημα 2 ημερών, στο Λονδίνο. Οι αστυνομικοί διέλυσαν μεταξύ άλλων ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα σε μια κατοικία στη συνοικία Μπρικ Λέιν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter