Βρετανία: Η Μέι επαναφέρει αντίπαλό της στο πλαίσιο του ανασχηματισμού

Βρετανία: Η Μέι επαναφέρει αντίπαλό της στο πλαίσιο του ανασχηματισμού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επανέφερε στην ανασχηματισμένη κυβέρνησή της τον υπέρμαχο του Brexit και ενδοκομματικό αντίπαλό της Μάικλ Γκρόουβ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους Συντηρητικούς μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης, όπου έχασε την απόλυτη πλειοψηφία λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η 60χρονη ηγέτης είπε ότι στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε νωρίτερα χθες – επιφέροντας μικρές αλλαγές από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο – χρησιμοποίησε έμπειρους πολιτικούς από “όλο το Συντηρητικό Κόμμα” όταν ανακοίνωσε ότι διόρισε υπουργό Γεωργίας τον Γκόουβ, έμπειρο υπουργό ο οποίος είχε διαφωνήσει με τη Μέι όταν εκείνη ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Η κίνηση αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ο Γκόουβ απολύθηκε από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης πέρυσι από την Μέι μετά την προσπάθειά του να ηγηθεί των Συντηρητικών η οποία ανάγκασε τον Μπόρις Τζόνσον, νυν υπουργό Εξωτερικών, να βγει από την μάχη της ηγεσίας εν μέσω κατηγοριών για προδοσία και πολιτικά μαχαιρώματα.

Αφότου όμως η Μέι έπαιξε την πλειοψηφία της σε εκλογές που δεν ήταν αναγκαίες, τώρα χρειάζεται να συσπειρώσει ένα απογοητευμένο κόμμα γύρω από αυτήν όχι μόνο για να την υποστηρίξει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά και για να έρθει σε συμφωνία με ένα μικρό βορειοϊρλανδέζικο κόμμα ώστε να παραμείνει στην εξουσία.

Στις εκλογές της Τετάρτης, οι Συντηρητικοί κέρδισαν 318 έδρες στη Βουλή των Κοινωτήτων ενώ η αντιπολίτευση των Εργατικών έλαβε 262.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter