Βρετανία – Κορονοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης ζητώντας να κλείσει τα σχολεία

Βρετανία – Κορονοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης ζητώντας να κλείσει τα σχολεία

Μητέρα από τη Βόρεια Ιρλανδία, η κόρη της οποίας πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες που πλήττοται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού, θα προσφύγει σήμερα δικαστικά κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να κρατήσει τα σχολεία ανοικτά, δήλωσαν οι δικηγόροι της.

Η Βρετανία έχει υιοθετήσει διαφορερική προσέγγιση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκτιμά ότι είναι πρόωρο να ληφθούν μέτρα όπως η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα σχολεία ήταν ανοικτά στη Βόρεια Ιρλανδία, την ώρα που η Δημοκρατία της Ιρλανδίας αποφάσισε την Παρασκευή να κλείσει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ χθες Κυριακή κάλεσε τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Η μητέρα, η κόρη της οποίας πηγαίνει δημοτικό στην κομητεία Αρμά, κοντά στα σύνορα με την Ιρλανδία, ενημέρωσε αργά χθες Κυριακή τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας καθώς και τους περιφερειακούς υπουργούς Υγείας και Παιδείας ότι σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες δημόσιες αρχές απέτυχαν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πελάτισσά μας, και στην πραγματικότητα απέναντι σε όλα τα παιδιά, εξακολουθώντας να απαιτούν την παρουσία τους στα σχολεία υπό συνθήκες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθούν» από τον ιό SARS-CoV-2, δήλωσε ο Νταρά Μακίν, δικηγόρος της μητέρας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές με τρόπο που να αναγνωρίζει τον πραγματικό και άμεσο κίνδυνο», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε το κλείσιμο των σχολείων 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «θα συζητήσει» προτάσεις για μέτρα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης σήμερα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επίσης από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ να ηγηθεί συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης για την λήψη οικονομικών και επιχειρηματικών μέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι οι φορολογικές αρχές είναι έτοιμες να συνδράμουν όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τις αεροπορικές εταιρείες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της επιδημίας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η συμβουλή των επιστημόνων είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων «δεν είναι ένα μέτρο που πρέπει να λάβουμε αυτήν την στιγμή».

Μπροστά στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «ανοσία της αγέλης». «Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής», είπε. «Εχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter