Βρετανία: «Λογική η εκτίμηση για 55.000 κρούσματα κορονοϊού», αναφέρει σύμβουλος του Τζόνσον

Βρετανία: «Λογική η εκτίμηση για 55.000 κρούσματα κορονοϊού», αναφέρει σύμβουλος του Τζόνσον

Στη Βρετανία η επίσημη καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού είναι 1.950, ωστόσο ο Πάτρικ Βάλανς σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις περί ύπαρξης 55.000 προσβληθέντων από τον ιό είναι λογικές.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης των Συντηρητικών, Πάτρικ Βάλανς, ερωτήθηκε σχετικά στη Βουλή, τονίζοντας ότι: «Είναι ένας λογικός τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα».

Μάλιστα, σημειώσε ότι: «Ένας τελικός απολογισμός της επιδημίας στους 20.000 νεκρούς ή λιγότερο θα συνιστούσε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως είναι κάτι το τρομαχτικό, ένας τεράστιος αριθμός νεκρών και μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας».

Η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τη λήψη δραστικών μέτρων και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση και κάθε επαφή, που δεν είναι αναγκαίες, ενώ προωθεί την τηλεργασία και ζητά από το κοινό να μην πηγαίνει σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες θεαμάτων και παμπ.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν «για μήνες, δεν γνωρίζω για πόσους», είπε ο Βάλανς. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 26% και ανέρχονται πλέον σε 1.950 από 1.543 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Έως σήμερα, έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι. «Έως τις 9 το πρωί της 17ης Μαρτίου του 2020, 50.442 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 48.492 ήταν αρνητικοί και 1.950 θετικοί» αναφέρει η κυβέρνηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter