Βρετανία: Μετά τους χορτοφάγους, κατά των πεντόλιρων και οι κοκαϊνομανείς

Βρετανία: Μετά τους χορτοφάγους, κατά των πεντόλιρων και οι κοκαϊνομανείς

Ινδουιστές, χορτοφάγοι και vegan έχουν ήδη εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για το νέο πεντόλιρο στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό στο πολυμερές χαρτονόμισμα ζωικών λιπών. Τώρα, έρχεται η σειρά των χρηστών ναρκωτικών να διαμαρτυρηθούν για τα πιο παχιά και με σκληρότερο πλαστικό χαρτονομίσματα, καθώς καταλήγουν με πετσοκομμένες μύτες, χρησιμοποιώντας τα για να «σνιφάρουν» κοκαΐνη.

Το νέο αυτό είδος αυτοτραυματισμού έχει και ειδική ονομασία, στην ορολογία των χρηστών. «Getting Winstoned», παθαίνει όποιος κοπεί με το πεντόλιρο πάνω στο οποίο φιγουράρει το πορτρέτο του Winston Churchill, σύμφωνα με την εφημερίδα Metro.

Χρήστης κοκαΐνης από το Μπέρμιγχαμ, τα στοιχεία του οποίου για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται, λέει στην εφημερίδα: «Νόμιζα πως είμαι ο μόνος που την πάτησε και κόπηκε από το νέο χαρτονόμισμα. Αλλά όταν το είπα αγχωμένος σε ένα φίλο μου, μου απάντησε ότι είχα γίνει “Winstoned” κι ότι όλοι το έχουν πάθει.

Στην αρχή, όλοι πίστευαν ότι το νέο πεντόλιρο ήταν «θείο δώρο» για το σνιφάρισμα της κοκαΐνης, γιατί τυλιγόταν τέλεια σε ρολό. Τώρα φαντάζομαι πως όλοι έχουν πειστεί ότι “αν κάτι φαίνεται πολύ τέλειο για να είναι αληθινό, συνήθως έτσι είναι”».

Η κατανάλωση κοκαΐνης όμως, με τη βοήθεια χαρτονομισμάτων, ενέχει και κινδύνους για τους χρήστες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από ασθένειες, όπως ηπατίτιδα Β και Γ, αλλά και AIDS, μέσω των ανοιχτών πληγών στις μύτες τους, εφόσον μοιράζονται τα χαρτονομίσματα. 

Πάντως, από την προηγούμενη εβδομάδα, τα παλιά χάρτινα πεντόλιρα έπαψαν να ισχύουν και παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε πολλές θρησκευτικές και ζωοφιλικές κοινότητες, η κυκλοφορία του νέου, πολυμερούς και με ζωικά λίπη, νομίσματος, η Τράπεζα της Αγγλίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα το αποσύρει. 

Η μόνη υποχώρηση που δέχτηκε να κάνει, είναι, στη μελλοντική σχεδίαση νέων χαρτονομισμάτων, να δέχεται συμβουλές από το κοινό για το πως και με τι υλικό θα τα φτιάχνει. Τώρα μάλιστα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει φοινικέλαιο για τα νέα 20λιρα.

Πηγή: Indipendent

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter