Βρετανία: Νέο, τρίτο καθολικό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Τζόνσον (Video)

Βρετανία: Νέο, τρίτο καθολικό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Τζόνσον (Video)

Με σκοπό να μειώσει την πίεση στο σύστημα Υγείας, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη Δευτέρα, νέο lockdown στην Αγγλία τουλάχιστον έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον έρχεται μετά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στη Βρετανία που τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν κατά πολύ τα 50.000 ημερησίως ενώ καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 58.784. Έτσι, ανακοίνωσε το τρίτο lockdown για τη χώρα.

Έδωσε εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού. «Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

«Με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να βρίσκεται υπό δραστικά μέτρα, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτήν την μετάλλαξη. Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να συγκρατήσει αυτήν την μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει εντολή για άλλη μια φορά να μείνετε στο σπίτι», είπε.

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν κλείσιμο σχολείων από αύριο Τρίτη και κανόνες που απαιτούν από τους περισσότερους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, εκτός από βασικές αγορές, σωματική άσκηση και άλλες περιορισμένες εξαιρέσεις.

Πρόσθεσε ότι εάν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εμβολιασμού εφαρμοστεί βάση σχεδιασμού και τα μέτρα του νέου lockdown συμβάλουν σε μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει η έξοδος από το lockdown από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, συνέστησε προσοχή για το χρονοδιάγραμμα αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter