Βρετανία: Νόμος του κράτους -μέσω Ελισάβετ- η συμφωνία για το Brexit

Βρετανία: Νόμος του κράτους -μέσω Ελισάβετ- η συμφωνία για το Brexit

Επικυρώθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ η συμφωνία για το Brexit, η οποία πλέον αποτελεί νόμο του βρετανικού κράτους. Οκτώ ημέρες απομένουν πλέον για την οριστική αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή΄Ενωση.

Ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Στιβ Μπάρκλεϊ, ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ: «Έδωσε την έγκρισή της στο κείμενο που καθορίζει τους όρους του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου».

Πλέον, απομένει η επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης από το ευρωκοινοβούλιο. Μία διαδικασία που θα λάβει χώρα στις 29 Ιανουαρίου, ούτως ώστε να «κλειδώσει» και τυπικά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ένωση.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε τα εξής, ενόψει της ιστορικής εξόδου: «Μερικές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα περνούσαμε ποτέ τη γραμμή του τερματισμού του Brexit, όμως το κάναμε. Μπορούμε τώρα να ξεχάσουμε τις πίκρες και τον διχασμό των τριών τελευταίων ετών και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση ενός φωτεινού μέλλοντος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter