Βρετανία: Ντεμπούτο στη Βουλή των Κοινοτήτων με κριτική στην κυβέρνηση από τον Κίερ Στάρμερ

Βρετανία: Ντεμπούτο στη Βουλή των Κοινοτήτων με κριτική στην κυβέρνηση από τον Κίερ Στάρμερ

Ο νέος ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Κίερ Στάρμερ, πραγματοποίησε την πρώτη του τοποθέτηση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξαπολύοντας στοχευμένα μεν, μετρημένα δε, πυρά στην κυβέρνηση Τζόνσον για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ο Κίερ Στάρμερ καταλόγισε στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον «βραδύτητα» στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, δηλώνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί τη νίκη της κυβέρνησης απέναντι στον κορονοϊό.

«Ομως», όπως σημείωσε ο Στάρμερ, «οφείλουμε επίσης να έχουμε το θάρρος να αντιταχθούμε στην κυβέρνηση στα σημεία που θεωρούμε ότι έχει άδικο. Υπάρχει μία χρονική απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και την τήρησή τους. Διαπιστώνουμε ότι διαφαίνεται μία τάση: υπήρξαμε βραδείς να δώσουμε εντολή για τα περιοριστικά μέτρα, βραδείς στους διαγνωστικούς ελέγχους και τώρα είμαστε βραδείς να αποδεχθούμε τις προτάσεις των βρετανικών επιχειρήσεων για την παραγωγή του ιατρικού υλικού από τις ελλείψεις του οποίου υποφέρει το υγειονομικό προσωπικό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter