Βρετανία: Ο Τζόνσον δεσμεύεται για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις εκλογές

Βρετανία: Ο Τζόνσον δεσμεύεται για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε σήμερα για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.

Στη Βρετανία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

“Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News. “Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό”.

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

“Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση (…) Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας”, κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter