Βρετανία: Οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν τα ταξίδια να συμπεριληφθούν στον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown

Βρετανία: Οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν τα ταξίδια να συμπεριληφθούν στον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να εξηγήσει πώς θα επανεκκινήσουν τα ταξίδια όταν παρουσιάσει τον γενικότερο χάρτη εξόδου της χώρας από τους περιορισμούς της COVID-19 στις 22 Φεβρουαρίου, όπως είπαν σήμερα επικεφαλής βρετανικών αεροπορικών εταιριών.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού στα ταξίδια γονάτισαν πέρυσι τις αεροπορικές εταιρίες και οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Βρετανίας, η easyJet και η British Airways, φοβούνται ότι ο κλάδος θα ξεχαστεί και πάλι από την κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε μια σαφή δήλωση για την πορεία αναφορικά με τα διεθνή ταξίδια στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Γιόχαν Λούντγκρεν, διευθύνων σύμβουλος της easyJet σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση που έγινε σήμερα διαδικτυακά.

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι κάθε άλλος κλάδος που περιλαμβάνει τη φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και την αναψυχή, ότι θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης για αυτούς τους κλάδους στις 22 Φεβρουαρίου, και τα διεθνή ταξίδια πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν σε αυτό».

Ο φορέας του κλάδου των αερομεταφορών Airlines UK ζήτησε ένα σταδιακό εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της χώρας, με τα αυξανόμενα επίπεδα εμβολιασμού και τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των νοσηλειών να ανοίγουν τον δρόμο για τη βαθμιαία άρση των περιορισμών. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για ένα «κατά παραγγελία πακέτο στήριξης» από την κυβέρνηση εάν δεν υπάρξει οδικός χάρτη ανάκαμψης για φέτος το καλοκαίρι.

Ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο με ελάχιστα έσοδα, όλες οι αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Jet2, η TUI και η Virgin Atlantic, στοιχηματίζουν σε μια ισχυρή θερινή ανάκαμψη σε τρεις με τέσσερις μήνες προκειμένου να μειωθούν οι πιέσεις στην οικονομική τους κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter