Βρετανία: «Όχι» της Βουλής σε πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Βρετανία: «Όχι» της Βουλής σε πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου.

298 βουλευτές ψήφισαν υπέρ διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Για την έγκριση της προκήρυξης πρόωρων εκλογών χρειαζόταν διευρυμένη πλειοψηφία των 2/3 του Κοινοβουλίου, δηλαδή τουλάχιστον 434 βουλευτές.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Υψηλοί τόνοι στην κρίσιμη συνεδρίαση – Ο Τζόνσον αποκάλεσε «κότα» τον Κόρμπιν (Video)

Νωρίτερα, ο νόμος για την αναβολή του Brexit είχε εγκριθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων με 327 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 299 να ψηφίζουν κατά.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπου εγκρίθηκε ο νόμος για την αναβολή του Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου αν παραμένει πρωθυπουργός μετά τις 15 Οκτωβρίου, ημερομηνία την οποία πρότεινε για διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

“Αν εξακολουθώ να είμαι πρωθυπουργός μετά από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, τότε θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου και ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, λίγο μετά την ήττα του στην ψηφοφορία για τον νόμο αναβολής του Brexit.

Ζητώντας εκλογές, ο Τζόνσον είπε ότι η χώρα πρέπει πλέον να αποφασίσει αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν ή εκείνος θα πάνε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter