Βρετανία: Πάνω από 12.500 νέα κρούσματα κορονοϊού

Βρετανία: Πάνω από 12.500 νέα κρούσματα κορονοϊού

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 12.594 νέες μολύνσεις Covid-19, αριθμός αισθητά μειωμένος από τα 22.961 ημερήσια κρούσματα που καταγράφηκαν μια μέρα νωρίτερα, όταν οι αρχές ανέφεραν ότι η μεγάλη άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων οφειλόταν εν μέρει σε ένα τεχνικό πρόβλημα. 

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σήμερα ότι ένα τεχνικό πρόβλημα που δεν άφησε ορισμένα θετικά αποτελέσματα τεστ κορονοϊού να ενταχθούν στο σύστημα ιχνηλάτησης επαφών συνεχίζει να υφίσταται, χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει την εικόνα που έχει η κυβέρνηση για την υγειονομική κρίση. 

«Αυτό είναι ένα περιστατικό σε εξέλιξη», δήλωσε ο Χάνκοκ για το θέμα που εντοπίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα και είχε ως αποτέλεσμα 15.841 θετικά αποτελέσματα να μην συμπεριληφθούν στην καθημερινή αναφορά κρουσμάτων και να μην ενταχθούν στο σύστημα ιχνηλάτησης επαφών. 

«Ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος ανέλυσε ότι η αξιολόγησή μας για την ασθένεια και για τον αντίκτυπό της δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα αυτών των δεδομένων», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter