Βρετανία: Πάνω από 200 αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα

Βρετανία: Πάνω από 200 αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα

Τουλάχιστον 211 εν ενεργεία αστυνομικοί και “αστυνομικοί της γειτονιάς” στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ποινικό μητρώο για διάφορα αδικήματα, περιλαμβανομένων της επίθεσης, της ληστείας, της κατοχής ναρκωτικών και της κακοποίησης ζώων, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπέβαλε αιτήματα, με βάση τον σχετικό νόμο, προς τις 45 αστυνομικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά μόνο 16 δέχτηκαν να αποκαλύψουν το ποινικό μητρώο των εργαζομένων τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανόν ο πραγματικός αριθμός καταδικασθέντων αστυνομικών να είναι υψηλότερος.

Πολλές από τις αστυνομικές υπηρεσίες υποστήριξαν ότι η απόκτηση τέτοιων πληροφοριών ενέχει υψηλό κόστος.

Ενδεικτικό είναι ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία, η Αστυνομία της Σκοτίας, η Αστυνομία του Μάντσεστερ και του Μέρσισαϊντ αρνήθηκαν να παραδώσουν τις πληροφορίες αυτές.

Το Sky News αποκάλυψε ότι 99 αστυνομικοί εν ενεργεία που υπηρετούν στην αστυνομική δύναμη της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, ενώ υπηρετούσαν. Ένας από αυτούς έχει καταδικαστεί για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου εξαιτίας επικίνδυνης οδήγησης, κάποιος άλλος για επίθεση και ένας άλλος για παρενόχληση σε κατάσταση μέθης και οπλοκατοχή.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας ανέφερε ότι 20 αστυνομικοί και πέντε «αστυνομικοί της γειτονιάς» έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα, περιλαμβανομένων της επίθεσης, της κατοχής ναρκωτικών και της κακοποίησης ζώων.

Εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Κεντ ανέφεραν ότι 22 εν ενεργεία αστυνομικοί έχουν καταδικαστεί για επίθεση, οδήγηση σε κατάσταση μέθης και καταστροφή ξένης περιουσίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter