Βρετανία: Ποινικός και με ψυχολογικά προβλήματα ο «τρομοκράτης» Λίβυος που σκόρπισε το θάνατο

Βρετανία: Ποινικός και με ψυχολογικά προβλήματα ο «τρομοκράτης» Λίβυος που σκόρπισε το θάνατο

Oι επιθέσεις με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας άνδρας χθες σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ της Βρετανίας και οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε τρεις ανθρώπους προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων τριών χαρακτηρίστηκαν σήμερα τρομοκρατική ενέργεια από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Ο άνδρας αυτός, τον οποίον ακινητοποίησαν άοπλοι αστυνομικοί, συνελήφθη. Είναι ένας 25χρονος Λίβυος εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η αστυνομία δεν τον κατονόμασε όμως, σύμφωνα με μια δυτική πηγή ασφαλείας και με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο συλληφθείς ονομάζεται Καϊρι Σανταλάχ.

Η Τάνια Μπάσετ, μια εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του BBC και άλλων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν αιτών άσυλο και έχει καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί.

Η έρευνα συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος στο Ρέντινγκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter