Βρετανία: Ρεκόρ αυτοκτονιών στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας

Βρετανία: Ρεκόρ αυτοκτονιών στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας

Αριθμός ρεκόρ κρατουμένων αυτοκτόνησαν σε φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας το 2016, προκύπτει από στοιχεία που δημοσίευσε το BBC.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν 119 αυτοκτονίες,29 περισσότερες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, και ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1978.

Σύμφωνα με το BBC, καταγράφηκε επίσης αριθμός ρεκόρ αυτοτραυματισμών (37.784) και κρουσμάτων επιθέσεων (25.049).

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λιζ Τρας δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά είναι “πολύ ανησυχητικά” αλλά ότι χειρίζεται το πρόβλημα.

Η ίδια είπε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει επιπλέον 100 εκατομμύρια στερλίνες στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ θα προσλάβει επιπλέον 2.500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο 2015 ως τον Σεπτέμβριο 2016 σχεδόν 70 επιθέσεις σημειώνονταν καθημερινά μέσα σε φυλακή, ενώ το ποσοστό των σοβαρών επιθέσεων ήταν αυξημένο κατά 28% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Εξάλλου, 6.430 επιθέσεις εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων,40% περισσότερες από έναν χρόνο πριν, σημειώθηκαν στο ίδιο διάστημα και από αυτές οι 761 ήταν σοβαρές.

Επιπλέον, σημειώθηκαν 354 θάνατοι υπό κράτηση,συνολικά αριθμός ρεκόρ θανάτων και κατά περίπου ένα τρίτο περισσότεροι από τον προηγούμενο χρόνο και τρεις ανθρωποκτονίες,λιγότερες ωστόσο από το ρεκόρ του 2015 που ήταν οκτώ.

Τα νέα αυτά στοιχεία ακολουθούν τις εκκλήσεις από κυβερνήτες φυλακών τον Οκτώβριο για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με την αύξηση της βίας και των αυτοκτονιών σε φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η αύξηση των επιθέσεων συνέπεσε με τις ριζικές αλλαγές στο καθεστώς των φυλακών, στην λειτουργία και στην ανθρωπογεωγραφία τους την τελευταία πενταετία.

Μυστικά & Documento

15/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter