Βρετανία: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η χώρα – Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους τραυματίες

Βρετανία: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η χώρα – Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους τραυματίες

Η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», βγάζει στους δρόμους της Βρετανίας στρατιώτες, που θα πραγματοποιούν περιπολίες. Σύμφωνα με τις απόψεις που διαμορφώνονται στο Λονδίνο, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως πιθανή την εκδήλωση κι άλλης τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης, η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, είχε ανακοινώσει σε μήνυμά της που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι ο συναγερμός στη Βρετανία ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα, δηλαδή από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» και είχε προαναγγείλει τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 

Τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται στον τραγικό απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο στάδιο του Μάντσεστερ, στο τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, με συνέπεια το θάνατο 22 ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 59.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ», τόνισε η Μέι στην τηλεοπτική της δήλωση. Όπως τόνισε, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής «δεν σημαίνει απλά ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά μια επιπλέον επίθεση μπορεί να είναι άμεση».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν το έργο της αστυνομίας για την ασφάλεια βασικών τοποθεσιών και στρατιώτες θα παραταχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους τραυματίες

Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς 20 από τους 59 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 12 είναι μικρότεροι των 16 ετών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter