Βρετανία: Στο μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι θα δοκιμαστεί πρώτη φορά το δίκτυο 5G

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου φέτος στο Γκλάστονμπερι (Glastonbury) μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της βρετανικής εταιρείας ΕΕ να δοκιμάσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G στο διεθνούς φήμης Μουσικό Φεστιβάλ.

Θα είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία 5G θα χρησιμοποιηθεί σε φεστιβάλ πριν από την κυκλοφορία της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αργότερα φέτος.

Το δίκτυο επικοινωνιών, 5G προσφέρει ταχύτητες στο διαδίκτυο διπλάσιες του 4G και η EE αναφέρει ότι θα εγκαταστήσει προσωρινά πέντε κεραίες τηλεπικοινωνιών στη φάρμα Worthy, όπου συγκεντρώνονται μουσικόφιλοι απ’ όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες του Glastonbury να έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 2G, 3G, 4G και για πρώτη φορά 5G.

Ο Πιτ Τζέβονς, διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνιών της EE και της BT, σύμφωνα με το NME δήλωσε: “Τα smartphones έχουν γίνει απαραίτητα στα Φεστιβάλ, όπως είδαμε τα προηγούμενα χρόνια με όλο και περισσότερα δεδομένα να καταναλώνονται στο Glastonbury Festival. Ως μακροχρόνιος συνεργάτης της τεχνολογίας σε αυτό το εικονικό γεγονός, δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε ένα δίκτυο αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τεράστια ζήτηση. Με την εισαγωγή του 5G φέτος, είμαστε σε θέση να δοκιμάσουμε αυτή τη νέα τεχνολογία στο Worthy Farm και να γράψουμε ιστορία ως το πρώτο φεστιβάλ συνδεδεμένο με 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Όταν δεν θα παρακολουθούν τις συναυλίες των Stormzy, The Cure και The Killers, οι συμμετέχοντες στο Glasto θα έχουν επίσης πρόσβαση στη σκηνή Recharge Tent, όπου θα μπορούν δωρεάν να φορτίζουν τα κινητά τους.

Το Φεστιβάλ Glastonbury διοργανώνεται φέτος από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών, όπως Liam Gallagher, Janet Jackson, George Ezra, Miley Cyrus, Tame Impala, Τhe Chemical Brothers, Vampire Weekend, Lauryn Hill, Christine & The Queens, Two Door Cinema Club και πολλών άλλων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader