Βρετανία: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Μήνυμα στους Βρετανούς από την Ελισάβετ

Βρετανία: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον – Μήνυμα στους Βρετανούς από την Ελισάβετ

Λίγο μετά τη μετάδοση του διαγγέλματος της βασίλισσας Ελισάβετ προς τον βρετανικό λαό για τη μάχη με τον κορονοϊό έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, που είχε διαγνωστεί με τον covid-19, εισήχθη στο νοσοκομείο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

“Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. “Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό”.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα συναντηθούμε ξανά

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε διάγγελμα στον βρετανικό λαό και τους λαούς της Κοινοπολιτείας για τη μάχη ενάντια στη νέα πανδημία.

“Θα νικήσουμε” τον κορονοϊό, δήλωσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο τηλεοπτικό της διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας.

“Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς”, δήλωσε η 93χρονη βασίλισσα στην ομιλία που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Η Ελισάβετ Β’ ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τους Βρετανούς που μένουν στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, κατά τη διάρκεια του ιστορικού αυτού τηλεοπτικού διαγγέλματος.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή” στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) “και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν”, υπογράμμισε η βασίλισσα, καθώς και “όλους εσάς που μένετε στο σπίτι, βοηθώντας έτσι να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι”, δήλωσε.

Ανέφερε ότι το σημερινό της μήνυμα της θυμίζει το πρώτο μήνυμα που είχε εκπέμψει το 1940 με την αδελφή της, ενώ κλείνοντας είπε: «καλύτερες μέρες θα έρθουν. Θα ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας, θα ξαναβρεθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter