Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 υποχώρησε η ανεργία

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 υποχώρησε η ανεργία

Ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 65.000 στο 1,36 εκατ. για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, με το ποσοστό της ανεργίας να είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από 40 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS και παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 4% για το τρίμηνο έως τον Ιούνιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 1975, ενώ τα στοιχεία είναι καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Η μείωση καταγράφηκε παρά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης κατά 42.000 στον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν την τρίμηνη περίοδο.

Παράλληλα, τα στοιχεία αποτυπώνουν αύξηση στην παραγωγικότητα αλλά επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των μισθών. Οι μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,7% για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα στοιχεία της ONS καταδεικνύουν επίσης μείωση ρεκόρ του αριθμού των Ευρωπαίων υπηκόων που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 1997, ενώ η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της τάσης που καταγράφεται ύστερα από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016. Παράλληλα, έρχεται σε αντίθεση με την αύξηση του αριθμού των μη Ευρωπαίων υπηκόων που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 1,27 εκατ. – 74.000 περισσότεροι σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter