Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Βρετανία: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Μετά τη σύλληψη ενός 18χρονου άνδρα, η βρετανική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη και δεύτερου άνδρα, ύποπτου για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Προτεραιότητά μας είναι να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε και άλλους πιθανούς υπόπτους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Αστυνομίας .

Η επίθεση –η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία– σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Την ευθύνη για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter