Βρετανία: Τα πιο περίεργα δώρα από φιλανθρωπικά καταστήματα

Βρετανία: Τα πιο περίεργα δώρα από φιλανθρωπικά καταστήματα

Οι Βρετανοί καταναλωτές που ψάχνουν την τελευταία στιγμή για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους πιθανόν να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα φιλανθρωπικά καταστήματα, αφότου έγινε γνωστό ότι ένα βάζο του 19ου αιώνα, ένας αυθεντικός Κέρμιτ ο βάτραχος και ένα σπάνιο στρατιωτικό μετάλλιο είναι από τα πιο ασυνήθιστα δώρα που δίνονται για καλό σκοπό.

Τα ζώα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές, με ένα βαλσαμωμένο κεφάλι προβάτου, δύο καναρίνια και ένα ζωντανό κουνάβι να συγκαταλέγονται στα πολλά παράξενα δώρα που δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με το Charities Aid Foundation (CAF).

«Οι άνθρωποι το σκέφτονται να δώσουν χρήματα, αλλά είναι θαυμάσιο να βλέπεις όλα αυτά τα εκπληκτικά και παράξενα πράγματα που δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις είτε μέσω των φιλανθρωπικών καταστημάτων είτε όταν κληροδοτούνται», δήλωσε η Τζοάνα Γουόκερ, επικεφαλής δωρεών ιδιωτών στο CAF.

Ένα βάζο του 19ου αιώνα αξίας 2.400 στερλινών (περίπου 2.800 ευρώ) εντοπίστηκε σε φιλανθρωπικό κατάστημα της Oxfam. Άλλες δωρεές περιλαμβάνουν ένα προσθετικό πόδι, ένα νυφικό που είχε χρησιμοποιηθεί στη βρετανική σαπουνόπερα Coronation Street κι ένα Μετάλλιο του Σταυρού της Βικτωρίας, μια μεγάλη στρατιωτική διάκριση που επιβραβεύει γενναίες πράξεις στον πόλεμο.

Ωστόσο, ίσως από τα πιο υπερβολικά δώρα ήταν σπίτια που δώρισαν ιδιώτες, ανάμεσά τους μια κατοικία στο Λονδίνο και ένα αγρόκτημα στην εξοχή.

Υπάρχουν περίπου 10.500 φιλανθρωπικά καταστήματα σε όλη τη Βρετανία τα οποία έχουν έσοδα περίπου 300 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 352 εκατ. ευρώ) ετησίως, σύμφωνα με το CAF.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter