Βρετανία: Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα

Βρετανία: Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα

Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα εγκαινιάστηκε την Τρίτη στο Λονδίνο με τη δέσμευση να μεταδίδει κρυμμένες ιστορίες για τις οποίες αδιαφορούν τα mainstream μέσα ενημέρωσης.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IOHR) ανέφερε ότι το διαδικτυακό του κανάλι θα μεταδίδει στο τηλεοπτικό κοινό περισσότερων από 20 χωρών της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο των οποίων η φωνή δεν μπορεί να ακουστεί και φαίνεται ότι (η κατάσταση) πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο”, δήλωσε η διευθύντρια του IOHR Βάλερι Πέι στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

“Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα κανάλια, αλλά μέχρι στιγμής ούτε ένα δεν είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουμε να το φέρουμε μέσα στα σπίτια των ανθρώπων”, λέει η Πέι.

Στα θέματα που θα καλύπτει περιλαμβάνονται το προσφυγικό, η ελευθεροτυπία, οι φυλακίσεις δημοσιογράφων, ο εξτρεμισμός, τα δικαιώματα των γυναικών, ζητήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και το αίτημα των απάτριδων σε όλο τον κόσμο.

“Ζούμε σε έναν κόσμο με ειδήσεις σε 24ωρη βάση και συχνά χάνονται θέματα και βλέπουμε να παραγκωνίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα”, προσθέτει η ίδια.

“Θα πρέπει να αντιληφθούμε το νόημα ώστε οι άνθρωποι να ασχοληθούν, μακάρι, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπάρξει αλλαγή”.

Τα προγράμματα αυτού του καναλιού περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κίνα 30 χρόνια μετά την αιματηρή καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Πλατεία Τιενανμέν, τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στις γυναίκες, τις επιπτώσεις του Brexit στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Η Γιάλντα Χακίμ, μια παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC, δήλωσε ότι το κανάλι στοχεύει “να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν” και να “κάνει ελκυστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Τα προγράμματα θα μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας netgem.tv, ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμα και μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Θα μεταδίδονται στην αγγλική γλώσσα αλλά το IOHR ευελπιστεί ότι μελλοντικά θα μεταδίδονται και σε άλλες γλώσσες όπως φαρσί, τουρκικά, αραβικά και ρωσικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter