Βρετανία: Χείμαρρος η Μέγκαν Μαρκλ για το Παλάτι – Το χρώμα του Άρτσι, οι τάσεις αυτοκτονίας και το επεισόδιο με την Κέιτ Μίντλετον

Βρετανία: Χείμαρρος η Μέγκαν Μαρκλ για το Παλάτι – Το χρώμα του Άρτσι, οι τάσεις αυτοκτονίας και το επεισόδιο με την Κέιτ Μίντλετον

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη που έδωσε στη Όπρα προκάλεσε κάτι παραπάνω από σεισμό στο Παλάτι αφού μίλησε για πρώτη φορά έξω από τα δόντια προχωρώντας σε μια σειρά αποκαλύψεων που οι ένοικοι στο Μπάκιγχαμ θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει για πολύ καιρό.

Η Δούκισσα του Σάσεξ κατηγόρησε τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή ότι για καιρό καλλιεργούσε μια ατμόσφαιρα φυλετικής εχθρότητας απέναντί της τόσο έντονη που την έκαναν να φτάσει ακόμα και ένα βήμα πριν την αυτοκτονία και μάλιστα ενώ ήταν έγκυος το πρώτο της παιδί. 

Το χρώμα του Άρτσι

Συγκεκριμένα, η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έθεσαν ακόμα και ζήτημα για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του μικρού Άρτσι, ήδη από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, με αποτέλεσμα το Παλάτι να ανακοινώσει στους Σάσεξ ότι δεν θα τους παράσχουν ούτε πριγκιπικό τίτλο, ούτε κρατική ασφάλεια. Σύμφωνα με την δούκισα του Σάσεξ, αυτό ήταν το σημείο «μηδέν» στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της που την έκανε να καταρρεύσει ψυχολογικά και να θέλει ακόμα και να αυτοκτονήσει. 

Είχαν ήδη προηγηθεί τα κακόβουλα σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντ ωστόσο, κανένας από το Παλάτι δεν την υπερασπίστηκε λέγοντας έστω μια κουβέντα για να την προστατέψει και να την στηρίξει, πως είπε. Αυτό την οδήγησε και στην κατάρρευσή της. Ο Χάρι απεγνωσμένα αναζήτησε λύσεις, αλλά του αρνήθηκαν να δει ακόμα και κάποιον ειδικό ψυχολόγο για να την βοηθήσει, καθώς όπως του είπαν δεν ήταν εργαζόμενη του παλατιού, αλλά μέλος της βασιλικής οικογένειας. Από εκεί και πέρα, ο Χάρι παίρνει την απόφαση να φύγουν, ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος αρνείται να του σηκώσει το τηλέφωνο και οι σχέσεις τους φθάνουν στο ναδίρ.

«Δεν ήθελα να είμαι πια ζωντανή»

«Όλα συνέβαιναν απλώς και μόνο επειδή ανέπνεα», επισήμανε χαρακτηριστικά η Μέγκαν στην συνέντευξή της δακρύζοντας και κάνοντας ακόμα και την Όπρα να δακρύζει. «Δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή. Αυτή ήταν μια σαφής, πραγματική, τρομακτική και συνεχής σκέψη».

Θυμήθηκε μάλιστα μια εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2019, όπου το ζευγάρι έπρεπε να παραστεί σε μια παράσταση στο Royal Albert Hall, λίγο αφότου αποκάλυψε στον πρίγκιπα Χάρι τις σκέψεις της. «Θυμάμαι να μου λέω: ‘Δε νομίζω ότι μπορείς να έρθεις’ και του είπα ‘Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου’». Αναφορικά με εκείνη την βραδιά, η Μέγκαν Μαρκλ ανέφερε πως μπορούσε να δει σε φωτογραφίες από εκείνη την εκδήλωση, το πόσο σφιχτά κρατούσε ο σύζυγός της το χέρι τη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο έπρεπε να χαμογελούν. «Και οι δυο μας απλά προσπαθούσαμε να κρατηθούμε» είπε. Η δούκισσα του Σάσεξ είπε επίσης ότι κάθε φορά που τα φώτα του θεάτρου έσβηναν, «έκλαιγε». «Και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για να θυμάται ο κόσμος: Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει σε κάποιον πίσω από κλειστές πόρτες. Καμία απολύτως ιδέα» είπε. «Ακόμη και όταν ο κόσμος χαμογελά και λάμπει υπό τα πιο λαμπερά φώτα. Πρέπει να δείχνεις συμπόνια γι’ αυτό που πραγματικά πιθανώς να συμβαίνει». Επίσης, η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι «ντρέπεται» επειδή ήθελε να είναι δυνατή και δεν ήθελε να ασκήσει ακόμη περισσότερη πίεση στον πρίγκιπα Χάρι. «Χρειάζεται θάρρος για να παραδεχτείς ότι χρειάζεσαι βοήθεια» ωστόσο, όπως είπε «ήξερα, ότι αν δεν του το έλεγα, θα το έκανα».

Τότε ήταν όπως είπε ο Χάρι που άρχισε να αναζητά λύσεις προκειμένου να απομακρυνθούν από το Παλάτι, ώστε να αρχίσει να μειώνεται η πίεση της Μέγκαν για να μην έχει η ιστορία την ίδια κατάληξη με αυτή της μητέρας του , Νταϊάνας.

«Όταν βρήκα τοίχο, όπου και αν απευθύνθηκα για βοήθεια, τότε πήρα την απόφαση πως έπρεπε κάτι να κάνω για να μην επαναληφθεί η ιστορία της μητέρας μου. Θέλαμε να πάρουμε μια ανάσα από αυτόν τον συνεχή πόλεμο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε πουθενά βοήθεια».

«Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν φοβισμένος όταν είδα πως σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της.. Στην αρχή δεν είπα στην οικογένειά μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Ντρεπόμουν. Αλλά τους είπε κάποια στιγμή ότι αυτό που ζούμε δεν θα έχει καλό τέλος» επισήμανε.

Το επεισόδιο με την Κέιτ Μίντλετον

Ένα ακόμα επεισόδιο που περιέγραψε η Μέγκαν Μαρκλ ήταν το περιστατικό στο οποίο υποτίθεται η «κακότροπη Μέγκαν έκανε την Κέιτ να κλάψει», όπως έγραφαν τα βρετανικά ταμπλόιντ. Η Μέγκαν Μάρκλ αποκάλυψε ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, ήταν εκείνη που έκανε την Μέγκαν να κλάψει πριν τον γάμο της με τον Χάρι και όχι το αντίθετο.

«Λίγες ημέρες πριν τον γάμο η Κέιτ ήταν αναστατωμένη σχετικά με ένα φόρεμα που θα φορούσαν τα παρανυφάκια. Με έκανε να κλάψω, με πλήγωσε πολύ. Ωστόσο μου πρόσφερε λουλούδια ζητώντας συγγνώμη στη συνέχεια. Απολογήθηκε. Και σε σχέση με όσα γίνονταν εκείνη την περίοδο, όπου όλοι προσπαθούσαν να μου συμπαρασταθούν δεδομένου του τι συνέβαινε με τον πατέρα μου, δεν έβγαζε νόημα όλο αυτό» είπε η Μέγκαν στην Όπρα.

Η πρώτη γνωριμία με την Ελισάβετ

Στη συνέχεια μίλησε για την γνωριμία της και τις πρώτες επαφές με την βασιλική οικογένεια και ειδικά για την συνάντησή της με την βασίλισσα Ελισάβετ. «Δεν υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τη συνάντηση με τη βασίλισσα», όμως όταν την ρώτησε ο Χάρι αν ξέρει να υποκλίνεται τότε συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται για ακόμα μια από τις διασημότητες που είχε γνωρίσει στο Λος Αντζελες, οπου μεγάλωσε.

«Προφανώς έκανα μια πολύ βαθιά υπόκλιση – δεν το θυμάμαι», είπε η Μέγκαν. «Ήταν υπέροχο και εύκολο και, ευτυχώς, δεν ήξερα πολλά για την οικογένεια».

Το ζευγάρι – που επίσης αποκάλυψε ότι περιμένει κορίτσι και το οποίο θα έρθει στον κόσμο το καλοκαίρι – ανέφερε πως ανακοίνωσε την απόφαση του να φύγει από το Παλάτι τον Ιανουάριο του 2020/

Ο μυστικός τους γάμος

Η Μέγκαν επίσης αποκάλυψε ότι τρεις μέρες πριν την τηλεοπτική εκπομπή «Royal Wedding», αυτή και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν σε ιδιωτική τελετή χωρίς οικογένεια, με μόνο τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ. Πρόσθεσε ότι το πιστοποιητικό γάμου που κρέμεται στο σπίτι της έχει την ημερομηνία της ιδιωτικής τελετής.

Η στήριξη του Χάρι

Χείμαρρος όμως ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είπε ότι πριν αποχωρήσουν από το Παλάτι, υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά ο πατέρας του σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του, λέγοντάς του να του γράψει ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου».

«Δεν φύγαμε λόγω της Μέγκαν. Οχι, ήμουν και εγώ παγιδευμένος και δεν το ήξερα. Δεν το είχα δει. Όλη η οικογενειά μου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα σύστημα. Δεν μπορούν να φύγουν».

Σχετικά με την σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ ο Χάρι έιπε: «Αγαπώ τον αδερφό μου, όμως πλέον ακολουθούμε διαφορετικά μονοπάτια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter