Βρέθηκαν «πρόθυμοι» τοπικοί «άρχοντες» για νέα κλειστή δομή προσφύγων – Η συμφωνία για τη Σιντική Σερρών

Βρέθηκαν «πρόθυμοι» τοπικοί «άρχοντες» για νέα κλειστή δομή προσφύγων – Η συμφωνία για τη Σιντική Σερρών

Στη θέση «Κλειδί» θα δημιουργηθεί η κλειστή δομή στο δήμο Σιντικής Σερρών, ύστερα από κοινή απόφαση των παρατάξεων του δήμου, μια εξέλιξη που “ανακουφίζει” το Μαξίμου μετά τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν με τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου και το προσωρινό πάγωμα της έναρξης των έργων για κλειστές δομές προσφύγων στις περιοχές αυτές. 

Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τονίζουν ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα…Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή “Κλειδί”, αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του δήμου».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι: Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος Σιντικής, Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Μετά την ανακοίνωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής, αλλά και της κοινής δήλωσης των βουλευτών Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, βρήκε ευκαιρία για ένα ακόμα “εθνικοπατριωτικό κήρυγμα” τονίζοντας ότι «οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις». Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος ότι «το παράδειγμα του ακριτικού δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας». Θα φανεί σύντομα…

Για το κλειστό κέντρο στην περιοχή των Σερρών οι βουλευτές της ΝΔ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το πώς από το στρατόπεδο Βασιλειάδη φτάσαμε στη θέση Κλειδί, λέγοντας ότι «αρχικά επελέγη το στρατόπεδο “Βασιλειάδη”, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία». Τη δήλωση υπογράφουν οι: Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter