Brexit: Ευκαιρία για στενότερες σχέσεις των άλλων κρατών της Ευρώπης

Brexit: Ευκαιρία για στενότερες σχέσεις των άλλων κρατών της Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής Γκι Φέρχοφστατ, υπεύθυνος του ευρωκοινοβουλίου για την διαπραγμάτευση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι το Brexit είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για στενότερους δεσμούς των υπολοίπων, 27, κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου τόνισε πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η στροφή της Ουάσιγκτον προς τον προστατευτισμό, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί μια προειδοποίηση για την ΕΕ.

«Η συζήτηση για το Brexit είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία, μια νέα εταιρική σχέση με την Βρετανία, αλλά παράλληλα να καθορίσουμε ότι τώρα είναι η στιγμή για να αποκτήσουμε μια πραγματική κυβέρνηση στην Ευρώπη», επισήμανε ο Φέρχοφστατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την προώθηση του νέου του βιβλίου που φέρει τον τίτλο: «Η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της ΕΕ κατά την έξοδο της χώρας από την Ένωση. Έχει τονίσει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου επιθυμεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, προκειμένου να ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία της αποχώρησης που θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter