Brexit: Η Ε.Ε ζητά περισσότερες παραχωρήσεις από τον Τζόνσον

Brexit: Η Ε.Ε ζητά περισσότερες παραχωρήσεις από τον Τζόνσον

Η ομάδα διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται περισσότερες παραχωρήσεις από την πλευρά του Μπόρις Τζόνσον, ούτως ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα μειώσει τις επιπτώσεις του Brexit.

Έχουν περάσει τρία χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας και ακολουθεί μία ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα συνομιλιών μεταξύ της βρετανικής πλευράς και του “μπλοκ” της Ε.Ε. Η εβδομάδα αυτή, ουσιαστικά θα καθορίσει εάν το Brexit θα είναι συντεταγμένο, ή όχι. 

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις, κάτι που δεν διαφαίνεται ως τώρα στον ορίζοντα, ενώ ειπώθηκε από την πλευρά της Ε.Ε ότι θεωρείται απίθανο να υπάρξει μία πλήρης συμφωνία στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να πετύχει συμφωνία ικανή να επιτρέψει συντεταγμένη έξοδο στη Βρετανία την 31η Οκτωβρίου. Ωστόσο, τόνισε ότι εάν δεν είναι δυνατή μια τέτοια διευθέτηση, τότε η Βρετανία θα οδηγηθεί προς την έξοδο δίχως συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, τόνισε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, αλλά είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας έστω και την τελευταία στιγμή: «Μια συμφωνία είναι δυνατή και είναι δυνατή αυτόν τον μήνα, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα και δεν είμαστε ακόμα εκεί… υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει, άρα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σημειώσουμε περισσότερη πρόοδο σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter