Brexit: Θα χρειαστούν πέντε χρόνια, λέει η Αυστρία – Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50 θέλει η Γαλλία

Brexit: Θα χρειαστούν πέντε χρόνια, λέει η Αυστρία – Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50 θέλει η Γαλλία

Δεν ήταν προετοιμασμένη για το Brexit η βρετανική κυβέρνηση, και τώρα φαίνεται να αυτοσχεδιάζει την πολιτική της γι΄αυτό, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ενώ αναμένεται η ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για τις 12 προτεραιότητές της ενόψει της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Κανείς δεν ήταν έτοιμος. Είμαστε σε μια κατάσταση αυτοσχεδιασμού», δήλωσε ο Σαπέν σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την κεκαλυμμένη απειλή του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ, να χρησιμοποιήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ως έναν τρόπο επιρροής στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Όλα αυτά δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η βρετανική κυβέρνηση ενώπιον μιας κατάστασης που κάποιοι εξ αυτών δεν ήθελαν», δήλωσε ο Σαπέν. Η Γαλλία θα επιθυμούσε μεγαλύτερη σαφήνεια και θα ήθελε το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίου, ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια προκειμένου η Βρετανία να διαπραγματευθεί στο σύνολό της την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί για τα δύο χρόνια που συχνά αναφέρονται.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς θα γίνει. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει το Άρθρο 50. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι δυνατόν να υπάρχει παράλληλα διαπραγμάτευση για την έξοδο και για τη νέα συμφωνία ή όχι», τόνισε ο Σέλινγκ και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται πέντε χρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter