Brexit: Συνομιλιών συνέχεια – Επιφυλακτικοί στις Βρυξέλλες

Brexit: Συνομιλιών συνέχεια – Επιφυλακτικοί στις Βρυξέλλες

Νέος γύρος συνομιλιών στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το Brexit. Αισιοδοξούν οι Βρετανοί, επιφυλάσσονται στις Βρυξέλλες.

Όλα τα βλέμματα θα στραφούν ξανά στις Βρυξέλλες, καθώς θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ της Ε.Ε και των Βρετανών, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit. Ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται αρκετά δύσκολο, από την πλευρά των αξιωματούχων της Ε.Ε, οι οποίοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Αντίθετα, οι Βρετανοί θεωρούν ότι κάτι μπορεί να «βγει» από τις μαραθώνιες συνομιλίες, παρά τις μέχρι τώρα ενδείξεις. 

Ενδεικτική είναι η άποψη της Laura Kuenssberg του BBC, που ανέφερε στο Twitter ότι οι πιθανότητες για συμφωνία έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης Τζόνσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Οι βρετανικές προθέσεις έχουν αρχίσει να μεταφράζονται σε νομικό κείμενο, αλλά δυσκολίες εντοπίζονται ως προς την ουσία. Ο επίλογος δεν αναμένεται σήμερα», τόνισαν Ευρωπαίοι διπλωματούχοι.

Εν αναμονή ενημέρωσης – Το σχέδιο για την Ιρλανδία

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε, Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει το απόγευμα του πρεσβευτές των 27 χωρών της Ένωσης για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Αν και καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για το περιεχόμενο της τελευταίας βρετανικής πρότασης που βρίσκεται υπό συζήτησιν, ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στον τελωνειακό χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, εφαρμόζοντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα προϊόντα που θα προορίζονται για την ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter