Βρόμικες πολιτικές: Ο Τραμπ και οι αντιγραφείς του σε Ελλάδα και εξωτερικό στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Βρόμικες πολιτικές: Ο Τραμπ και οι αντιγραφείς του σε Ελλάδα και εξωτερικό στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Τι είναι αυτό που ενώνει το παρελθόν, τη Θάτσερ και τον Ρίγκαν με τη σημερινή διακυβέρνηση Τραμπ και τον Μπολσονάρο;

Μα το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην οικονομία, που συνοδεύτηκε από μια συντηρητική στροφή στο πολιτικό επίπεδο, η οποία αποθέωσε την οικονομία και την αυτορύθμιση των αγορών. Και ακόμη η επιβολή τους μέσα από τη συντριβή όλων των «εμποδίων», είτε είναι ηγέτες είτε κόμματα, και μάλιστα μέσα από τις πιο επιθετικές μορφές της πολιτικής, που φλερτάρουν, αγγίζουν ή ακολουθούν ακροδεξιά προτάγματα. Η εξουσία είναι το ιερό δισκοπότηρο. 

Αυτό εφάρμοσε ο Τραμπ για να εκλεγεί, αδιαφορώντας για ευπρέπειες, αστικές ευγένειες και πολιτικές μονομαχίες με κανόνες. Αυτό ακολούθησε και ο πιο μπρουτάλ Μπολσονάρο, θαυμαστής του Χίτλερ και της αιμοσταγούς βραζιλιάνικης χούντας. 

Το φλερτ με τις εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις προς άντληση ψηφοφόρων από την ακροδεξιά δεξαμενή ακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες εκλογές όπως επίσης και την προπαγάνδα περί σκευωρίας ενός υπαρκτού σκανδάλου, αυτού της Novartis. 

Το όπλο και των τριών μοιάζει να είναι τα fake news και η χειραγώγηση συνειδήσεων και αντιδράσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter