Βρόμικο παιχνίδι τουρκικών ΜΜΕ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Βρόμικο παιχνίδι τουρκικών ΜΜΕ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε όργιο προπαγάνδας για τη συσπείρωση των συντηρητικών Τούρκων γύρω από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και υπέρ του μεγαλοϊδεατισμού που διέπει το καθεστώς της Άγκυρας επιδίδεται το τελευταίο διάστημα μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ.

Η πιστή στην κυβέρνηση συντηρητική ημερήσια εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ» δημοσιεύει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 78,2% των ερωτηθέντων Τούρκων αισθάνεται ως απειλή την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο. Στα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης αναφέρεται ότι ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, το 87,6% των ερωτηθέντων, χαρακτήρισε ως «παράνομη και προκλητική» την απόφαση της κυβέρνησης της Κύπρου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους «Πορθητής» αν θα κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη δημοσκόπηση έκανε κάποια εταιρεία με την επωνυμία “AREDA Research” αλλά πέραν αυτών δεν αναφέρεται κανένα άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την έρευνα αν όχι έγκυρη, τουλάχιστον αξιόπιστη. Ούτε πότε και με ποια μέθοδο διεξήχθη, ούτε το δείγμα των ατόμων που συμμετείχαν. ούτε και κάποιο άλλο αποτέλεσμα που βγήκε απ’ αυτήν.

Ένα ακόμα ενδεικτικό στοιχείο για το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει στην Τουρκία μερίδα του τύπου είναι το ύφος και το περιεχόμενο άρθρο του γνωστού κυβερνητικού προπαγανδιστή, Ιμπραήμ Καραγκιούλ στην ίδια εφημερίδα.

Σε παροξυσμό εθνικοφροσύνης και κινδυνολογίας και σε άρθρο του με τίτλο «Οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου είναι εναντίον μας! Δεν έχουμε καιρό», μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μην χάνετε χρόνο με επιπόλαιες αξιώσεις. Μην ξεγελιέστε από μικρά όνειρα. Μην σεβαστείτε εκείνους που αποδυναμώνουν τη μεγάλη πορεία της Τουρκίας. Μην πιστεύετε εκείνους που υπονομεύουν τη χώρα μας και την παρουσιάζουν ως απελπισμένη ούτε και αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους σχέδια επικρίνοντας την πρόοδο της Τουρκίας. Έχουμε μεγάλες αξιώσεις. Έχουμε σχέδια που πηγάζουν από το μακρινό παρελθόν και συνεχίζονται εδώ και αιώνες. Η περηφάνια μας τραυματίστηκε τον 20ό αιώνα, αλλά η ελπίδα μας είναι αιώνια. Δείξαμε εξαιρετική υπομονή και ήρθε η ώρα να απελευθερώσουμε τη φωτιά που κρύβουμε μέσα μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter