Βροντερό «όχι» στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό από χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα (Photos & Videos)

Βροντερό «όχι» στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό από χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα (Photos & Videos)

Πλήθος κόσμου μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ούτως ώστε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στο πογκρόμ αστυνομοκρατίας και καταστολής το οποίο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Χιλιάδες πολίτες, μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη συνδικάτων και σωματείων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για την «Ημέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με μηνύματα κατά του οργίου αστυνομοκρατίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, αλλά και για την κυβερνητική διαχείριση στο «μέτωπο» της πανδημίας.  «Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία», αναφέρει ένα χαρακτηριστικό σύνθημα.

Στις 19:00 ο όγκος των διαδηλωτών ξεκίνησε πορεία από την Πλατεία Συντάγματος κατευθυνόμενος προς την Ομόνοια, εκεί όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.










Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter