Βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια

Βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σε ανατολικό Αιγαίο, ίσως και Θράκη και παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Δευτέρα, στη χώρα. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι, θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί, τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη δυτική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. ‘Ανεμοι στα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Στην Ήπειρο και την Κέρκυρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα βόρεια. ‘Ανεμοι στα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους, 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά, 6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, στις Κυκλάδες. Άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι στα βόρεια, δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter