Βρούτσης: Αυτές είναι οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο Γιάννης Βρούτσης

Τον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου ασφαλιστικού αλλά και το νέο σύστημα εισφορών για τους 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτούς.

Ακόμα, ανέφερε τα ποσά για την κάθε μια από τις επτά κατηγορίες επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι νέες εισφορές διαμορφώνονται ως εξής:

Έως 5 έτη: 126 ευρώ

Α επίπεδο: 210 ευρώ

Β επίπεδο: 252 ευρώ

Γ επίπεδο: 302 ευρώ

Δ επίπεδο: 363 ευρώ

Ε επίπεδο: 435 ευρώ

ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ

Ακόμα, είπε ότι ο στις αρχές κάθε νέου έτους, ο επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει αν το επιθυμεί.

Επίσης υποστήριξε πως ένας εργαζόμενος, ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα, αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Εννοείται(πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.