Βρούτσης: Κατατίθεται η ΠΝΠ για την δίμηνη επέκταση των επιδομάτων ανεργίας

Βρούτσης: Κατατίθεται η ΠΝΠ για την δίμηνη επέκταση των επιδομάτων ανεργίας

Εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο, θα υπογραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δίμηνη επέκταση του επιδόματος ανεργίας, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια, προέτρεψε τον επιχειρηματικό κόσμο να μην δρα με προχειρότητα και πανικό, με φόντο τις 41.000 απολύσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Ως προς την ΠΝΠ για τη δίμηνη επέκταση των επιδομάτων ανεργίας, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί αν όχι σήμερα, το αργότερο αύριο. Μάλιστα, στην ΠΝΠ θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ΚΥΑ για περαιτέρω επέκταση του χρόνου στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Για τον τουριστικό τομέα, ο Γ. Βρούτσης παραδέχτηκε πως «πράγματι το ΑΕΠ της χώρας καθορίζει την εξέλιξή του από τον τουρισμό. Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας, ο τουριστικός τομέας θα υποστεί ζημία». Κατά τα λεγόμενά του, η ζημιά θα γίνει μεν αλλά δεν θα είναι ανεπανόρθωτη.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ έβαλε τη διάσταση που αφορά τους εργαζόμενους στο τουριστικό τομέα που δικαιούνταν το επίδομα ανεργίας το δικαιούνταν έως το Δεκέμβριο. «Είναι σίγουρο ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κρίσης θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα στην πορεία. Από τώρα επισημαίνουμε ότι και η θετική διάταξη που ανακοινώσατε, για τους ανέργους, έχει δύο μεγάλα κενά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, στον επισιτισμό, εάν για οποιοδήποτε λόγο, εργαζόμενος έχει δουλέψει λιγότερο από έξι μήνες, το επίδομα ανεργίας που ελάμβανε μπορεί να ήταν μέχρι το Δεκέμβριο και άρα δεν τον καταλαμβάνει η διάταξη που μόλις ανακοινώσατε. Επίσης εάν ένας εργαζόμενος που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να εργαστεί στον τουρισμό πέρυσι και δεν είχε λάβει το εποχιακό επίδομα και είναι μακροχρόνια άνεργος, δεν θα περιληφθεί στη διάταξη. Συνεπώς είναι στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα αλλά έχουν κενά».

Η απάντηση που πήρε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ από τον υπουργό Εργασίας αφορούσε την συμπερίληψη της διάταξης στην ΠΝΠ που θα δίνει τη δυνατότητα -με ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών- παράτασης της δίμηνης επέκτασης των επιδομάτων ανεργίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter