Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι είναι «όμηροι»

Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι είναι «όμηροι»

«Οι συνταξιούχοι είναι “όμηροι” της απραξίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Γ. Βρούτση έχει ως εξής: “Από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν.4438/2016, δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που μέχρι σήμερα παραμένει “παρκαρισμένο” αναζητώντας τους 102.000 δικαιούχους σύνταξης.

Επί δυο μήνες, μετά την ψήφιση των διατάξεων του νόμου αυτού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έχει ξεμπλοκάρει ακόμη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ως όφειλε, αλλά ούτε καν έχει προχωρήσει στην έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή είχαμε υποδείξει και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώ να φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται, αλλά και τα έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς, πέρασαν ήδη δυο μήνες και δεν έχει ακόμη εκδοθεί ούτε μια σύνταξη, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό αυτό!

Σε μια χρονική περίοδο, που οι πολίτες έχουν ανάγκη ακόμη και το τελευταίο ευρώ, πληρώνουν βαρύ το τίμημα της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter