Βρούτσης: Ποτέ δεν έκρυψα ότι δεν θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι αύξηση

Βρούτσης: Ποτέ δεν έκρυψα ότι δεν θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι αύξηση

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε κατά τη συζήτηση του νέου ασφαλιστικού ότι πάντα δήλωνε πως δεν θα πάρουν αύξηση όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ καυχήθηκε για τη διατήρηση της «δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης» παρά τον μέχρι πρότινος σχεδιασμό περί εισχώρησης ιδιωτικών κολοσσών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού «ο νόμος Κατρούγκαλου θα ανήκει στο παρελθόν». Βέβαια, σημείωσε πως δεν παραγνωρίζει την θετική προσπάθεια ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, όμως αυτή έγινε με «λάθος τρόπο, βιαστικά και μη οργανωμένα».

Ανέφερε επίσης, ότι έως το 2023 οι εισφορές των μισθωτών θα έχουν μειωθεί επιπλέον 4 μονάδες, με το νέο ασφαλιστικό να δημιουργεί ένα «ελεύθερο, απλό και ευέλικτο πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί «αλλάζει η φιλοσοφία του συστήματος» προκειμένου να μην τιμωρείται η παραγωγικότητα. «Το ασφαλιστικό αποκτά για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό της ανταποδοτικότητας» είπε.

«Ποτέ δεν έκρυψα ότι δεν θα πάρουν όλοι αύξηση» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι αυξήσεις θα δουν όσοι έχουν 30 χρόνια και 1 ημέρα δουλειάς. «Υπάρχει και η άλλη κατηγορία που αφορά το επικουρικό. Ένας πληθυσμός που είναι περίπου 280.000 και θα δουν κατευθείαν αύξηση στην τσέπη τους» είπε, με τη μεσοσταθμική αύξηση να είναι 99,5 ευρώ.

Παρόλο που πριν μερικές εβδομάδες αυτοσκοπός της κυβέρνησης ήταν η εισχώρηση ιδιωτικών κολοσσών στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο Γ. Βρούτσης δήλωσε πως «προσπαθούμε να κάνουμε το αυτονόητο καινα πούμε ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας». «Διατηρούμε την καθολικότητα, την αναδιανεμητικότητα και την υποχρεωτικότητα του συστήματος. Θέλουμε ο δημόσιος φορέας ασφάλισης να καλλιεργήσει σε όλους τους Έλληνες ασφαλιστική συνείδηση» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter